středa 10. června 2015

Wolfenstein: New Order - Staré pořádky

Rozhodně překvapení a rozhodně minimálně v loňském roce jedno z nejpříjemnějších. Čekal jsem, jsa ovlivněn ID tohoto IP, béčkovej brainless-nazi-killer, dobrej tak na odreagování a dostal jsem jednu z nejprogresivnějších FPS posledních let...čehož se jí podařilo paradoxně dosáhnout tím, že se herně vrátila zpátky do dob, kdy žánr nedefinovaly pro mě k posrání nudné military shootery s nulovým potenciálem vývoje žánru v rámci single playeru, ale starý dobrý Half Life 2. K tomu si navíc Machinegames rovzpomenuli na svoje kořeny v podobě Riddicka a výsledek z prvních 75% hry stojí za to.



Výborná práce s pacingem včetně poklidných, čistě explorativních pasáží a stealth kočkování s nazzimyškami, zábavné a dobře vymyšlené zbraně s adekvátním feelingem, koherentní a promyšlený herní svět a výživně dlouhá kampaň a i takové drobnosti jako použití správné hudby na správném místě. Když se k tomu přidá ještě třešnička na dortu v podobě na poměry žánru nečekaně povedené story s dobře napsanými postavami i dialogy, čert pak vem ten zbytečnej prolog a zhruba poslední čtvrtinu hry, která už díky asi snaze o dramatičnost až příliš tlačí neutuchajícím přílivem nácků a nevyváženou obtížností na pilu.



Za mě jednoznačně palec nahoru a poplácání po zádech s nálepkou v mnoha ohledech nejlepší single player FPS za posledních pár let. Jen houšť...

Žádné komentáře:

Okomentovat