úterý 23. června 2015

Osobní to5ka nejlepších trailerů E3 2015

Jen stručná poznámka na úvod; trailer není totéž, co - ať už připravená nebo naživo hraná - gameplay předváděčka samotné hry. Trailer je prostě "jen" trailer, takže tohle je topka opravdu jen a pouze trailerů. Na osobní topku těch nejlepších herních předváděček z letošní E3 dojde řeč brzy v samostatném článku. Tolik na vyjasněnou, proč tu není Uncharted 4 :-) a teď ty trailery...

Unravel
Dobrý trailer dělá v první řadě správně vybraná hudba. Můžete vystavit očím k popasení sebevypiplanější vizuální materiál, ale bez správně vybrané hudby z toho dobrej trailer nikdy neuděláte. Samozřejmě věci jako nápad, pointa nebo gradace do výsledku taky mají hodně co kecat, ale hudba je prostě základ. Nejvýstižněji pravdivost tohoto obecně známého moudra v praxi předvedl dnes již legendární trailer na 300: Bitva u Thermopyl a z letošní plejády E3 trailerů jej s přehledem nejvýstižněji předvedl právě trailer na Unravel. Všechna ta vizuální roztomilost ruku v ruce se střihem tančí bezchybně na vlezlou ústřední melodii a společně si vystřihli jedno z pro mě nejlepších trailerových čísel na E3. O moc líp to na 2D plošinovku už fakt udělat nejde.



Dreams
Jako skoro všechny trailery na věci od MM po vizuální stránce zcela neokoukané a díky totálně neortodoxnímu renderingu po výtvarné stránce i naprosto jedinečné, povýšené trefně zvolenou hudbou, přesným střihem a především závěrečnou pointou, spojující všechny před tím zdánlivě nespojitelné scény do jednoho smysluplného celku, na parádní trailer.



FFVII Remake
V tomto případě těžko posuzovat kvality aspoň trochu objektivně, když vás každý záběr, každý tón, každé slovo a každé jméno krok po kroku pomalu, ale bez zaváhání přibližuje k tomu, v co jste se po těch letech a loňskému trollingu Square Enixu neodvážili ani doufat, a co se nakonec s prvním záběrem na Barretův rotačák a Cloudův meč opravdu splnilo. Tohle jsou čisté emoce, které se i při xtém zkouknutí zas a znovu přihlásí o slovo a uzemní vás. I kdyby to bylo sebehůř udělané, jakože fakt není, z hlavy vám to nikdo už nevymaže.



MGS V: Phantom Pain
V gamebizzu málokdo umí z herního materiálu poskládat tak trailerově vděčný materiál jako Kojima san a asi nikdo tu skládačku tak neortodoxním a vždy přesným výběrem hudby umí uvést trailerem do života jako on. A byť jde IMHO o jeden z těch slabších Hideových kousků a asi i neslabší trailer na MGSV, pořád patří svými kvalitami s naprostým přehledem mezi to nejlepší, co se v trailerové sklizni urodilo. Na rozdíl od většiny ostatních má nejen co ukázat, ale i co říct.


Star Wars: The Old Republic - Knights of the Fallen Empire
Po řemeslné stránce s přehledem nejprofesionálněji udělaný trailer letošní E3. Pravda, fakt, že jde o CGI, které si nemusí vystačit z vizuálně logicky vždy slabším a omezenějším herním materiálem, mu dává defaultně nad ostatními náskok, ale i CGI trailer se jednoduše musí umět udělat. A tahle od samého počátku osudově laděná epická trailerová "povídka" se jednoduše velmi povedla a každej star wars fanoušek si u ní musí vrnět blahem.




Na chvostu tu o větší, tu o menší fous za topkou: Dishonored 2, ReCore, Kingdom Come: Deliverance, Dark Souls III, Destiny: The Taken King a Sea of Thieves.

Žádné komentáře:

Okomentovat